32 08 16 23 post@strendo.no

“Garasjeporten må jo skinne!”

Da den dyktige fremadstormende skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevoll (26) og samboeren Trygve Bendixen Markset i fjor kjøpe seg sitt første hus, var de helt klar på at deler av boligen måtte pusses opp, heriblant garasjeporten.

“Den garasjeporten…”

Ingrid og Trygve var kjapt på tanken om å bytte til en ny stilig garasjeport, da helheten på eiendommen var viktig for dem. Ingrid siterer lattermildt en av naboene: «den garasjen…. Har dere tenkt å gjøre noe med den, eller??».

Muren på garasjen ble ganske raskt pusset ned og malt, og så nå superfresh ut, og med en ny port skulle nok dette bli nabolagets smykke. “Jeg har jo skjønt det sånn at porten må jo skinne”, sier Ingrid.

Velger kvalitet og bruk av fagfolk

“Jeg har gått forbi et uendelig antall Hörmann-skilt i løypa på World Cup de siste seks årene, så de  var definitivt lengst frem i pannebrasken da vi skulle se etter ny garasjeport”, sier Ingrid. Hun visste gjennom gode referanser at Hörmann stod for god kvalitet,  og synes det hadde vært veldig gøy å ha en lekker Hörmann-port på gårdsplassen.

Det var aldri snakk om å montere ny port selv, så etter å ha kontaktet Hörmann ble hun satt i kontakt med fagfolkene i Snekkern kjeden, som har stor ekspertise på Hörmanns produkter og montasje. Her ble hun forsikret om at hun ville bli godt ivaretatt, få god oppfølging og få montert produkter som stod i stil med hennes forventninger.

Følg Ingrid på @ingridtand, og deres oppussing av drømmehuset på @oppussingrid

Den slitte gamle garasjeporten stod ikke i stil med det flotte huset.

Ikke “bare bare” å bytte gamle porter

Portsenteret, Snekkerns forhandler i Oslo-området, var raskt på pletten til å befare prosjektet. Spesielt i gamle garasjer, slik som dette, oppdages det ofte avvik og ujevnheter som kan påvirke både valg av port, kompliserer montasjen eller påføre større vedlikeholdsarbeid.

Ingrids port var ingen unntak, og allerede rett etter ankomst kunne håndverkeren konstanter at gulvets skjevhet måtte rettes for at porten skulle bli tett. Her kreves egne håndverkere.

I tillegg var takhøyden i garasjen så lav at det var behov for spesialtilpasninger for at motoren skulle få plass. “Men det får vi til!”, kunne Portsenteret konstatere. Trygve og Ingrid skulle føle seg sikre på at produktet ble ferdig montert på en trygg og god måte.

Godt å ha fagfolk som kan gi gode råd om valg av produkt

Drømmeporten var allerede skissert

Hörmanns sortiment gir store valgmulighetene innen overflater, farger og design, i tillegg til valg av motorer og tilbehør. I slike tilfeller er det godt med råd og profesjonell veiledning av folk med god kunnskap om produktene.

Allerede før Snekkern var på befaring hadde Trygve og Ingrid gjort seg opp noen tanker rundt garasjeporten. “Vi likte allerede veldig godt den garasjeporten fra Hörmann som alltid er avbildet i D2-magasinet (hehe, nå skjønner du hvor Hörmann-nerd jeg er)”, sier Ingrid. Porten hun henviste til var en lekker leddport i antrasitt grå farge. Den ville bli stilig på deres brede dobbelgarasje.

Ingrid er ingen ekspert på garasjeport, men Lukasz på Portsenteret forklarer henne hva de må gjøre for å bytte ut eksisterende port og omramming.

Spennende “duppeditter” til garasjeporten

“Jeg eeelsker gadgets, men vi får se hva ting koster og sånn først før jeg blir for ivrig”, ler Ingrid.

Det ble tidlig avdekket at hverken Trygve eller Ingrid hadde veldig lyst til å gå ut av bilen for å åpne porten, som de fleste andre. Derfor ble en kraftig god Hörmann motor med bluetooth valgt som tilbehør til porten. Det passet jo perfekt for en “duppeditte-dilla” at selve porten kunne styres med en app på telefonen. På denne måten slipper man å passe på disse håndsenderne hele tiden. Ingrid valgte også å utsmykke sin port med praktisk ekstrautstyr som trådløs innvendig bryter, kodetaster på utsiden, utluftingsløsning, fotoceller for ekstra sikkerhet og thermoframe som motvirker rim og kondensdannelse langs karmene.

De gamle leddene fjernes

Trygt og ferdig montert

Det er mulig å skifte en garasjeport selv, men det krever presisjon og ­innsikt. I tillegg påløper en risiko for feilmontasje,r som kan påvirke garantier. Nettopp derfor velger Ingrid og Trygve å støtte seg på den fagkunnskapen og ­erfaringen som finnes ute hos Snekkern. Da Snekkern forhandlerne bruker egne håndverkere eller faste montører, får de også tryggheten gjennom ett kontaktledd i hele prosessen.

Ny strøken garasjeport begynner å komme på plass

Hvert ledd monteres med omhu

Superfornøyd med resultatet

Tross utfordringer med gammel garasje, kom porten raskt på plass, og den ferdigmonterte Hörmann-porten er akkurat like fin som den unge skiskytteren så for seg på forhånd. “Den ble kjempe fin”, sier Trygve, som gleder seg til de kan rydde den innvendig slik at bilen også får plass der inne. I tillegg har de en liten malejobb på karmen gjenstående, men det er jo enkel finpuss. Nå kan naboen gjerne komme forbi igjen, og da kan de stå med rake rygger og la porten kaste glans over nabolaget:-)

Den nye porten har moderne glatt overflate i stilrent design. Når karmen til slutt blir malt kan de glede seg over et lekkert sluttresultat.

Ny ytterdør og vinduer i samme slengen

Er det noe mange erfarer når de først setter igang med oppussing, så er det at det strømmer på med potensielle oppgraderingsønsker og behov. Ingen unntak hos Ingrid og Trygve. Når de først var igang med utvendig fasader, ville de gjerne ha en enkel moderne ytterdør som stod i stil med både huset og den nye garasjeporten, uten å måtte bruke for mye penger.

De oppdaget også hurtig et behov for å bytte enkelte av vinduene da de bar preg av mange års bruk og hadde lekkasjer. De gamle trefargede vinduene skal derfor byttes til mer moderne hvitmalte vinduer. Snekkern fikser både produkter og montasje av dette også. “Vi håper å få det på plass før jul”, sier Trygve og krysser fingrene.

Snekkern foreslår en grå moderne TUN dør, som står i stil med porten.

Snekkern – Sertifisert Hörmann forhandler

Hörmann-portene er spesielt kjent for sin høye kvalitet og sitt lekre design. Alle port- og portåpnerkomponenter blir utviklet og produsert av Hörmann selv og den komplette porten oppfyller sikkerhetskravene i henhold til den europeiske standarden.

Snekkern er en av utvalgte forhandlere av varemerket Hörmann. Som Hörmann-forhandler er vi opptatt av å gi deg en god kundeopplevelse. Dette handler helt enkelt om å kunne gi deg god service, en god port og en god hverdag. Som Hörmann-forhandler tilbyr vi deg alltid:

 Kvalifisert rådgivning
 Oppmåling på stedet
 Profesjonell montering

Bytte garasjeporten? Les mer om Hörmann produktene HER